Veelgestelde vragen

Het totaal van 40.000 m2 biedt een breed scala aan mogelijkheden. Met een warme uitstraling van binnen en buiten, een ruime parkeergelegenheid voor 2.200 auto’s is Evenementenhal Gorinchem dé perfecte locatie voor uw evenement.

Easyfairs Nederland staat al meer dan 20 jaar bekend om haar gastvrijheid. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor de pers. Daarom is de pers van harte welkom bij beurzen en events van Easyfairs Nederland, Nederlands grootste beurs- en eventorganisator. Bij de persafdeling van Easyfairs Nederland kunt u terecht voor accreditatie- en interviewverzoeken.

Om accreditatie aan te vragen voor een beurs/event van Easyfairs Nederland, kunt u een mail sturen naar pers@easyfairs.com. De accreditatie dient uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de beurs/het event te worden aangevraagd, waarna u per mail antwoord krijgt over het al dan niet toewijzen van de accreditatie. Als vooraf geaccrediteerd perslid kunt u uw persbadge ophalen bij de beursreceptie.

  • Het betreden van Evenementenhal en bijbehorende terreinen is voor eigen risico.
  • Evenementenhal is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade en/of ongevallen.
  • Evenementenhal geeft uitsluitend toegang boven de 18 jaar.
  • Indien de bezoekers onder de 18 jaar Evenementenhal betreden, is dit uitsluitend toegestaan onder toezicht en begeleiding van een volwassene. Dit is voor eigen verantwoording en risico.

Evenementenhal is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van uw eigendommen. Wij adviseren u toezicht te houden op uw eigendommen en deze te beveiligen en adequaat te verzekeren, vanaf het moment dat ze uw pand verlaten tot het moment dat ze weer in uw pand terugkeren. Veel transport- en verblijfsverzekeringen blijken in geval van diefstal uitsluitend tot uitkering over te gaan als er sprake is van (aantoonbare) braakschade. Bij diefstallen gedurende de op- en afbouwdagen van de beurs of op de beursdagen zelf zal er echter geen braakschade aan het pand zijn en zal de verzekeraar dus aanvullend bewijs eisen dat uw eigendommen daadwerkelijk zijn gestolen. Wij adviseren u daarom met uw verzekeraar vooraf af te stemmen welke wijze van beveiliging van uw eigendommen (veel standhouders kiezen voor kettingen) recht geeft op dekking bij diefstal en dit ook vast te leggen in uw polis. Buiten de op- en afbouw uren zijn de laad- en losdeuren gesloten en ‘s nachts is beveiliging in het pand aanwezig.

Onze medewerkers kunnen u eerste hulp bij (kleine) ongelukken bieden. Bij de hoofdreceptie is een speciale EHBO post ingericht waar u terecht kunt.

Huisdieren zijn in Evenementenhal Gorinchem niet toegestaan (uitgezonderd hulphonden).

Per 1 januari 2011 wordt er geen BTW doorberekend aan buitenlandse standhouders.

Middels onderstaande link komt u op de site van de belastingdienst in Nederland, waar u verdere toelichting kunt vinden; www.belastingdienst.nl

Deze vakbeurzen zijn op uitnodiging van de exposanten te bezoeken. Indien u geen Entreebewijs heeft ontvangen, dan kunt u een kaart kopen bij de beursreceptie op vertoon van uw uittreksel van de Kamer van Koophandel of kijk voor meer informatie op de desbetreffende beurswebsite.

U kunt voor aanvang van een vakbeurs via de beurswebsite een Entreebewijs aanvragen. Dit Entreebewijs kunt u op de desbetreffende beurssite aanvragen door online uw gegevens achter te laten. Na controle en goedkeuring van uw gegevens komt u automatisch bij ons in het systeem terecht.

Een Entreebewijs is persoonsgebonden en alleen beschikbaar voor de vakgerichte bezoeker. Het Entreebewijs geeft u recht op (gratis) toegang tot de desbetreffende vakbeurs en wordt u ongeveer twee weken voor aanvang per post toegezonden!

Wij maken gebruik van standbouw van het merk Octanorm. Deze standbouw bestaat uit een aluminium geraamte waar witte platen in geplaatst worden.

• Hoogte 2,51 m
• Zichtbare wandhoogte 2,40 m
• Wandbreedte 0,99 m (inclusief paaldikte)
• Zichtbare wandbreedte 0,95 m (exclusief paaldikte)
• Paaldikte 4,0 cm
• Breedte frieslijst 10 cm
• Hoogte aluminiumstrip 5,0 cm
• Breedte aluminiumstrip 1,5 cm (de breedte van de inkeping in de strip is 0,4 cm en deze inkeping is 1,2 cm diep)
• Plaatdikte 0,3 cm

Op of in onze standbouw materialen mag niet geplakt, geniet, geschroefd of gespijkerd worden. Wilt u iets bevestigen dan zijn er haken bij de (opbouw)receptie verkrijgbaar. Objecten die aan de standbouw worden gehangen mogen maximaal een gewicht hebben van 5 kilo.

De meeste vakbeurzen bieden toegang voor personen boven de leeftijd van 18 jaar, maar voor sommige beurzen geldt een uitzondering. Bezoek daarom de website van de desbetreffende beurs voor meer informatie.

Voor consumentenbeurzen gelden andere regels. Deze worden op de betreffende beurssite vermeldt.

Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers Evenementenhal Gorinchem. Veiligheid heeft dan ook de hoogste prioriteit binnen onze organisatie. Daarom besteden wij hier continu aandacht aan.

Het is in Evenementenhal Gorinchem verboden om te roken!

U bent dan ook zelf verantwoordelijk en riskeert bij overtreding een boete! Evenementenhal zorgt er bij ieder beurs/evenement voor dat hier een passende oplossing wordt verzorgd.

Parkeren bij Evenementenhal Gorinchem kost €8,-.

Heeft u nog andere vragen?

Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

It’s a wrap. De 2023 editie van Sign & Print Expo zit er alweer op. “Trots: het woord dat allesomvattend is voor deze editie”. Het is gelukt om na Corona en in tijden van crisis een zo kwalitatief mogelijk evenement neer te zetten, waarin innovaties op de stands bij de exposanten en een inspirerend kennisprogramma centraal stonden. Dit trok vele bezoekers, maar liefst 6.200. Ook de kwaliteit van de bezoekers werd geprezen wat mede toe te schrijven is aan onze ruim 100 exposanten, aldus Corine Visser, Head of Cluster bij organisator Easyfairs.

Een visuele stad vol belevenissen
Geheel volgens het thema ‘de Stad van Visuele Communicatie’ kon de bezoeker drie dagen lang een stadswandeling maken op Sign & Print Expo. Deze stadwandeling leidde de bezoeker langs diverse area’s waar huidige trends, maar ook de nieuwste ontwikkelingen de revue passeerden. Zo was er het  Foliedruk Expertise Plein in de Drukkerij op initiatief van Grafische Groep Matthys, een Schoolplein in samenwerking met vakscholen Nimeto en Grafisch Lyceum Utrecht, een heuse Wrap Garage dankzij FESPA Nederland en het Circulair Stadspark met actuele duurzaamheidsvraagstukken powered by Probo. “Ook de exposanten hebben een bijdrage geleverd om dit thema tot een succes te maken,” zegt Roos Ouwerkerk, Marketing Coördinator Easyfairs. “Er zijn ontzettend veel leuke initiatieven genomen, zoals de Barbershop van Canon en het Enveloppen Café van Dortland en van Beem”.

Een blik op de toekomst in het theater
In het Theater werd er ingespeeld op de huidige uitdagingen en hoe we deze om kunnen zetten in kansen en mogelijkheden, maar er werd ook zeker gekeken naar wat er in de toekomst verwacht kan worden. Actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid, artificial intelligence en loyale klanten werden belicht door experts uit de industrie. “Voor ons is het belangrijk dat de markt zich toekomstbestendig kan maken op Sign & Print Expo door de juiste onderwerpen uit te lichten” aldus Ouwerkerk. “Dat het Theater goed werd bezocht, was voor ons een bevestiging dat we de juiste gespreksthema’s aan de kaak stelden.”

Gepassioneerde exposanten, enthousiaste bezoekers en primeurs
“We hebben samen een gemeenschappelijk belang en dat is om de sector vooruit te helpen en de juiste handvatten te geven voor de toekomst. Dit is ons doel en het is fantastisch om te zien hoe iedereen op gepassioneerde wijze zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen”, zegt Corine Visser. Deze editie voelde aan als een knusse Sign & Print Festival, maar dan in de setting van de grotere Sign & Print Expo die de industrie van oudsher gewend is. Daarnaast viel het op dat printerfabrikanten als Roland, Mimaki en Printmachines4all met heuse primeurs naar Gorinchem afreisden. “Dat dit op nationaal niveau wordt gepresenteerd, is een mooie ontwikkeling.”

“Natuurlijk is het een mooi gegeven dat we 400 bezoekers geplust hebben ten opzichte van onze laatste editie, maar wat wij veel belangrijker vinden, is dat we hier weer de eerste bouwstenen hebben neergelegd voor de volgende editie in 2025.” Zo hebben de eerste deelnemers en ambassadeurs hun deelname en daarmee hun samenwerking toegezegd.

“Dat deze markt in positieve zin in beweging is, dat zal eenieder van jullie niet zijn ontgaan. Ook wij houden de trends en ontwikkelingen in de gaten en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. Zo willen we de beurs onder andere gaan uitbreiden met leveranciers die machines en materialen leveren ten behoeve van (gepersonaliseerde) promotional items.  We zien op de beurs al vraag en aanbod terugkomen op het gebied van textiel, borduren en drinkwaren en dit gaan we verder uitbreiden met elektronica en school- en kantoorartikelen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we het huidige signing aanbod kunnen verbreden met digitale communicatietechnologieën, zoals digital en light signing. Denk hierbij aan digitale displays, touch screens, holografie of LED.  We zijn ontstaan vanuit de grafische vakdagen en deze basis blijft natuurlijk een onderdeel van het toekomstige event!”, aldus Visser.

Een upgrade voor de 2025 editie
Nu dat Sign & Print Expo weer terug is in de reguliere beurscyclus, vindt de volgende editie plaats op 25, 26 en 27 maart 2025. Onder een nieuwe naam gaat de organisatie zich richten op Printing, Signing & Promotional items. Met twee jaar voorbereidingstijd heeft organisator Easyfairs ruim de tijd om deze contouren verder uit te werken. Blijf je graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen? Schrijf je dan vooral in voor de nieuwsbrief van Sign & Print Expo: https://www.signprintexpo.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar top