Drie awards én gouden Klavertje Vier tijdens eerste Dag van de Ondernemer Gorinchem

Frank den Hollander, Astonic Rides en Stijen hebben de awards gewonnen voor respectievelijk Ondernemer, ScaleUp en StartUp van het jaar 2023, tijdens de eerste editie van de Dag van de Ondernemer in Gorinchem. Die werd vrijdagavond gevierd tijdens een feestelijk event in de Evenementenhal Gorinchem.

De Dag van de Ondernemer is een eerbetoon van MKB Nederland aan de bedrijven, winkels, dienstverleners en opleiders die zo belangrijk zijn voor de levendigheid in een stad. Ondernemingsvereniging IKG, GorkumNext en de gemeente namen het initiatief om dit ook in Gorinchem te laten plaatsvinden. Met de stad in de ban van de landelijke intocht van Sinterklaas werd daar tijdens het evenement van vrijdag, met ruim 250 enthousiaste bezoekers, ook uitgebreid bij stilgestaan. Gastheer van de avond was Jeroen ‘Sinterklaasjournaal’ Kramer en Sinterklaas maakte zelf ook een even onverwachte als hilarische entree.

Awards
Het programma was echter opgebouwd rondom de drie award-uitreikingen. De eerste, voor de StartUp van het Jaar, ging naar uitzendorganisatie Stijen. Uit het juryrapport: ‘Deze richt zich in werkaanbod, communicatie, begeleiding en uitbetaling volledig op jongeren. Het werkt daarmee aan het vasthouden van de jeugd in onze regio en heeft de mogelijkheid en ambitie dit verder op te schalen naar andere regio’s.

Tot ScaleUp van het Jaar werd uitgeroepen Astonic Rides, ontwerper en producent van custom-made fatbikes. ‘Dit bedrijf heeft een krachtige missie en visie om door maatwerk iedereen in beweging, naar buiten en op de e-bike te krijgen. Het is daarmee onderscheidend en innovatief in een zich sterk ontwikkelende markt, met een hele duidelijk groei ambitie’, zo oordeelde de jury.

Ondernemer van het Jaar 2023 ten slotte is Frank den Hollander, oprichter van GCC creatieve makers. In deze categorie werden de genomineerden beoordeeld op hun innovatiekracht, duurzaamheid en lokaal ondernemerschap. ‘Frank den Hollander brengt niet alleen welvaart aan stakeholders, maar levert ook welzijn aan de omgeving. GCC creatieve makers heeft bovendien in de loop der jaren een sterke relatie met het Gorinchemse bedrijfsleven opgebouwd. De winnaars werden door publiek en jury samen gekozen. De afgelopen weken werden er meer dan 3500 stemmen uitgebracht op de genomineerden.

Klavertje Vier
Een bijzonder moment was een extra eerbetoon, buiten de awards om. Albert Sterk werd tot zijn eigen verrassing op het podium geroepen en kreeg, na een inleiding door Ton de Hoog (oud-voorzitter IKG) en Edward van der Meijden (de huidige voorzitter) het gouden Klavertje Vier opgespeld. Deze onderscheiding wordt maar zelden uitgereikt – dit was de negentiende keer sinds 1976 – aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de economische ontwikkeling van Gorinchem.

Scroll naar top