Vakbeurs Recycling belicht prangende thema’s: Kunststof recycling, circulaire bouw economie en afvalmanagement

Op 21, 22 en 23 november 2023 komt de afval- en recyclingbranche weer samen tijdens de jaarlijkse Vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem. Komende edities legt beursorganisator Easyfairs Nederland de focus op samenwerken om een duurzame toekomst te genereren. Het kennistheater wordt samen met gerenommeerde partners vormgegeven rondom actuele circulaire thema’s.

Kunststof Recycling – dinsdag 21 november

De urgentie van kwalitatieve kunststof recycling brengt de industrie tijdens Vakbeurs Recycling samen. Om mogelijke oplossingen te bespreken voor de groeiende uitdagingen op dit gebied, om duurzamer te worden en de impact van plastic afval op het milieu te verminderen. Partners als NRK, de Transitiemakelaar, Polestar Capital, Plastics Europe, TNO en Renewi nemen luisteraars mee tijdens hun sessies over onder andere commerciële inzet van recyclaat, financiering, de plastic transitie en diverse geavanceerde methodes.

Circulaire Bouw Economie – woensdag 22 november

De bouwsector streeft naar een paradigmaverschuiving, waarbij duurzaamheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid voorop staan. De bouwsector moet de komende jaren van een lineaire naar een circulaire praktijk transformeren, waarin grondstoffen en materialen worden gewaardeerd en hernieuwd om natuurlijke hulpbronnen te behouden. Praktische handvatten hiervoor worden tijdens Vakbeurs Recycling gegeven door partners zoals Stichting Open, Milab bv, Renewi, BOOT ingenieursbureau en Stichting Veilig & Milieukundig Slopen.

Afvalmanagement – donderdag 23 november

100% circulair in 2050: een ambitieuze visie voor een duurzame toekomst waarin verspilling wordt geëlimineerd, grondstoffen efficiënt worden benut om het milieu te beschermen. Het vereist een gezamenlijke inspanning van de samenleving, de industrie en de overheid om deze doelstelling te bereiken. Partners als Seenons, Stichting Open, ROVA, Expert Group Waste van Water Alliance, TLN, Rondo en Renewi zetten zich deze dag extra in om samenwerking te stimuleren en de sector te inspireren.

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling brengt ruim 4.500 afvalprofessionals naar 140 exposanten die de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement laten zien, voelen en ervaren. Op 21, 22 en 23 november 2023 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

Scroll naar top