Automatisering, digitalisering en robotisering op METAVAK 2023

Over een paar weken is het alweer zover, op 10, 11 & 12 oktober 2023 zal METAVAK voor de 18e keer plaatsvinden. Deze editie zal de focus liggen op de nieuwste innovaties van de exposanten en technologische vooruitgang in de kennissessies. Er is aandacht voor de toekomst van de markt op het studentengebied inclusief Meet & Greet en Wall of Fame, in samenwerking met de Metaalunie. Op dinsdag is het 1-daags lasevent georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), een kennisevent met focus op recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en bijzondere uitvoeringen. Zoals men gewend is, is er ook ruimte om te netwerken onder het genot van gratis catering.

AUTOMATISERING, DIGITALISERING EN ROBOTISERING

In de alsmaar ontwikkelende wereld blijft de maakindustrie niet achter. De thema’s automatisering, digitalisering en robotisering waren nog nooit zodanig het middelpunt van de innovatie en daarom de thema’s van het kennisprogramma van METAVAK 2023. In korte praktische sessies zullen business cases gepresenteerd worden. Onderwerpen als dataveiligheid en cobot toepassing worden uitgelicht in de verhalen van bedrijven die hier als geen ander mee te maken hebben. Praktische informatie die gelijk geïmplementeerd kan worden maakt het toegankelijk en nuttig voor de bezoeker. In samenwerking met 54U Media (van MetaalNieuws, PlaatbewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws) zijn we bezig om de “puntjes op de i” te zetten. Begin september zullen de eerste kennissessies bekend gemaakt worden.

VERBINDING OP HET 1-DAAGS LASTECHNISCH KENNISEVENT 2023

Na het succes van de Welding Week, die in 2022 gelijktijdig met de METAVAK was georganiseerd, is er deze editie een Verbindingstechniekengebied aanwezig op de METAVAK. Evenals vorig jaar vindt er ook dit jaar een samenwerking plaats met het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Dit jaar zal het NIL het 1-daags Lastechnisch Kennisevent 2023 verzorgen op 10 oktober. Het wordt een dag gevuld met sessies als ‘De nieuwe editie van EN ISO 5817’ voor de nieuwe wijzigingen, ‘Cobots in de laswerkplaats’ met verdieping en praktijkvoorbeelden over een cobot in het bedrijf en ‘Handmatig laserlassen en de risico’s, veiligheid voorop!’ voor het veilig en goed inzetten van dit nieuwe lasproces. Meer informatie over het Lastechnisch Kennisevent 2023, inclusief de mogelijkheid om in te schrijven, kan via onderstaande button.

TOEKOMSTIGE MEDEWERKERS OP HET STUDENTENGEBIED

Studenten zijn de medewerkers van de toekomst en een belangrijk onderdeel van de markt. Dit jaar zijn studenten ook weer van harte welkom om de METAVAK te bezoeken. Zij kunnen hun bezoek starten op het studentengebied waar iedere dag tussen 13:00 en 15:00 een Meet & Greet wordt georganiseerd. Hier kunnen bedrijven kennismaken met studenten en zo ontmoeten zij hun toekomstige medewerker of werkgever. Studenten kunnen gelijk een rondje lopen langs de Wall of Fame. Op deze muur zullen stageplaatsen, afstudeeropdrachten en vacatures zichtbaar zijn van bedrijven uit de maakindustrie. De studenten Meet & Greet en de Wall of Fame worden mogelijk gemaakt door Metaalunie District Zuid-Holland.

Scroll naar top