InCoDa 2023: één van de mooiste edities met 1.100 meer bezoekers

Drie dagen lang liet de interieurbranche zich van hun beste en mooiste kant zien tijdens InCoDa op 24 tot en met 26 september in Evenementenhal Gorinchem. “Met bijna 6.400 bezoekers, dat zijn er 1.100 meer dan de vorige editie, heeft InCoDa zich dubbel en dik bewezen als een sterk en uniek concept waar interieurdesign en ambacht elkaar ontmoeten”, zegt organisator Mascha de Bruin (Head of Cluster Retail & Interior) vol trots.

De Bruin zegt verder: “Dit was één van de mooiste edities van InCoDa tot nu toe! Alles zag er prachtig uit met veel activiteiten en dit werd ook vol lof ontvangen door zowel bezoekers als deelnemers. Ruim de helft van de deelnemers heeft al tijdens of voor het event het vertrouwen in het platform uitgesproken voor de volgende editie. Met dit fantastische nieuws kunnen wij verder bouwen aan een mooi platform waar zowel de woninginrichter/retailer, parketteur, stylist, interieurarchitect en projectinrichter volop inspiratie en kennis vindt voor het nieuwe seizoen.”

“Uiteraard wil je steeds verbeteren en groeien. Wij hadden een positief gevoel naar mate het vakevent dichterbij kwam, maar dit eindresultaat hadden wij niet durven dromen! Veel bezoekers waren enthousiast over het concept, de vernieuwende elementen als InCoDa’s Interieur Festival met de Stage, het Tiny House (in samenwerking met Beekmans Design en Precofab) en de stijlkamers, maar ook hoe het ambacht van de verschillende segmenten naar voren kwam.

Zowel het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) en Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) als de behang stencil workshops en de inspirerende presentatie van het Hout- en Meubileringscollege. Het is fantastisch als je harde werk zich zo loont. We zitten alweer vol ideeën en energie voor InCoDa 2024!”, aldus een enthousiaste Gerard van Muijden, Community Builder van InCoDa.

Veel te beleven
Het masterclass programma was opvallend goed bezocht met onder andere trendlezingen.
Het programma werd neergezet met Anna Hutten, Hilde Francq, Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming, Ingmar van der Hoek, Milou Ket, Morris & Co., NK Parketleggen, NK Woning- en Projectstofferen, Plinten & Profielen Centrale, Ronny De Vylder, interieurarchitect Saskia Beekmans en VICstairs.

Winnaars op InCoDa
Met grote belangstelling zagen veel interieurprofessionals Jorrit Vermaning (derdejaars bij het Deltion College in Zwolle en werkt bij Oer De Flier in Workum) het NKWP – Interieurvakmensen (MBO) winnen. De trotse winnaar had zich opgegeven voor het kampioenschap omdat hij “wel van een uitdaging houdt”. Tweede werd Rick van Waaij (HMC Rotterdam en werkzaam bij RG Interieur in Goes). De derde prijs ging naar Pascal Rijn (HMC Rotterdam en werkzaam bij Flips Stoffering/Home29 in Goes).

Daarnaast won Jeroen Brands (De Paal Parket) het NKP voor senioren en vielen Willem Spierings (tweede, De Paal Parket) en Ronald Kiewiet (derde, Pruysen Parket) ook in de prijzen. Bij de aspiranten was de grote winnaar Kees Vervoort (Vervoort Vloeren B.V.) met op de tweede plaats Floris Hagedoorn en op de derde plaats Joey Tomsom (JRD Geldrop). De RIGO-bokaal (creativiteitsprijs) ging naar Jaimy Hendriks (De Paal Parket).

Nu officieel InCoDa
Op de drukbezochte exposantenborrel kondigde het team van InCoDa aan dat Interieur Collectie Dagen nu ook officieel InCoDa heet met een stijlvolle en warme huiskamer sfeer als campagnebeeld. Dit was in samenwerking met Arte – HookedOnWalls, BD Line, bert plantagie, ELTi, Heditex | Meister, Interstill, Mfinity Creative, Spinde Next, TFD Floortile, Van Sand, 4 Styling en Frans Photography.

De volgende editie van InCoDa is te bezoeken op zondag 22 september, maandag 23 september en dinsdag 24 september 2024 in Evenementenhal Gorinchem.

Scroll naar top