Evenementenhal Gorinchem en Corona Sneltest Point richten samen sneltestlocatie in voor bedrijven, scholen en instanties

Evenementenhal Gorinchem werkt vanaf maandag 26 april samen met Corona Sneltest Point in het sneltesten van onder andere alle organisaties met een Kamer van Koophandel-inschrijving, waaronder ook zzp’ers, eenmanszaken, vof’s en overige instanties. Onlangs heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een subsidie van €450 miljoen beschikbaar gesteld om alle organisaties met een KvK-inschrijving de mogelijkheid te bieden om werkgevers en werknemers met (lichte) symptomen/ klachten te laten testen. Daarnaast kunnen werkgevers en werknemers zich ook laten testen als ze met iemand die positief is getest in contact zijn geweest (contactonderzoek).

Deze diensten worden vergoed door het Ministerie van VWS en kost de opdrachtgever niets. Aanmelden kan via de website van Corona Sneltest Point. Door het grote aanbod is er genoeg plek om direct online een afspraak in te plannen, daarna richting de  Coronasneltestpoint en 15 minuten na de test komt de uitslag via de mail binnen.

Een beperkt aantal geaccrediteerde instanties zoals Corona Sneltest Point mogen deze sneltesten (zogeheten antigeen testen) uitvoeren. In Evenementenhal Gorinchem wordt nu een sneltestlocatie ingericht die vanaf 26 april in gebruik zal zijn. Deze sneltestlocaties voor organisaties met een KvK-inschrijving zijn door het Ministerie van VWS opgericht om werkend Nederland weer gezond aan het werk te krijgen of te houden. Maar niet alleen de bedrijven in Nederland, ook dus de scholen, sportverenigingen, etc.

“Wij zijn blij dat we dit sneltestcentrum mogen faciliteren in Evenementenhal Gorinchem. Met name voor bedrijven en scholen is dit zeer interessant om veilig en verantwoord aan de slag te gaan. Bovendien is onze ligging direct aan de A15 en op steenworpafstand van de A2 en A27 interessant voor het zakelijk verkeer om schematisch te testen. En voor de werkgever is het gunstig dat er geen kosten aan verbonden zijn en onze locatie beschikt over enorm veel parkeercapaciteit. Binnenkort zal ook PCR testen inclusief reiscertificaat worden aangeboden, waarbij er snel gehandeld kan worden: voor 12.00 uur getest en voor 21.00 uur uitslag in de mail”, zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland, het bedrijf dat eigenaar is van Evenementenhal Gorinchem. 

Indien de groepsgrootte meer dan 25 personen is, verzorgt Easyfairs samen met Corona Sneltest Point ook de mogelijkheid op bedrijfslocatie de tests uit te voeren. Het testen op locatie gebeurt naar aanleiding van een uitbraak, minimaal een positief geval op bijvoorbeeld de werkvloer of doordat de persoon met medewerkers in contact is geweest (contactonderzoek). Voor de werkgever is het gunstig dat er geen kosten aan verbonden zijn wanneer een persoon voldoet aan één van de genoemde voorwaarden. Zo hopen wij samen met Corona Sneltest Point bij te dragen aan het verder terugdringen van het coronavirus”, aldus Van Hooff.

Scroll naar top