Easyfairs lanceert eerste virtuele beurs: Aqua Nederland Digitaal

Beursorganisator Easyfairs Nederland lanceert haar eerste compleet virtuele beurs, namelijk Aqua Nederland Digitaal op donderdag 2 juli 2020. Door het coronavirus is deze vakbeurs, evenals veel andere watertechnologie evenementen, verplaatst naar volgend jaar en een aantal zelfs naar 2022. Vanwege de vele uitdagingen in de watersector wil Easyfairs deze vitale sector nog dit jaar bij elkaar brengen. Ook wil Easyfairs zelf als organisatie innoveren door de huidige omstandigheden. Met deze virtuele beurs krijgt de Nederlandse watertechnologie community de primeur van het eerste hybride event van Easyfairs wereldwijd.

“In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, omdat we elkaar nog niet in groten getale fysiek mogen ontmoeten. Met name webinars zijn op dit moment erg populair. Maar wij gaan nog een flinke stap verder, vandaar dat we een compleet virtuele vakbeurs organiseren met het online event platform Let’s Get Digital. Deze vernieuwende software maakt het mogelijk om een echte virtuele beursbeleving te geven. De bezoekers zijn hiermee in staat om meer dan 300 exposanten virtueel te bezoeken, er kan genetwerkt worden tussen bezoekers en er is, in samenwerking met de belangrijkste kennisverenigingen, een uitgebreid programma aan verschillende (panel)discussies, korte presentaties en rondetafelgesprekken”, zegt Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland.

Voor Aqua Nederland Digitaal wordt op Next Level, de hypermoderne bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem, een hoofdpodium en een studio ingericht. Van Hooff: “Op Next Level beschikken we over de ruimte en zijn alle technieken aanwezig. Hier komen live sprekers aan het woord die weer te zien zijn via het online platform, en we richten één congreszaal in tot studio voor opnames. Ook voor andere organisatoren of verenigingen kan het interessant zijn om onze locatie te huren voor bijvoorbeeld opnames voor een webinar of online event.”

“In de tussentijd blijven wij ons sterk maken voor een snelle heropening van vakbeurzen, want er gaat niets boven face-to-face ontmoetingen. Afgelopen week hebben de sport, cultuur en entertainmentbranche en de branche van zakelijke evenementen met staatsecretaris Keijzer en ministers Van Engelshoven, Grapperhaus en Van Rijn gesproken over de uitzonderlijke en lastige situatie waarin de evenementensector verkeert. Het kabinet is bereid om met de branche te kijken naar de mogelijkheid het aantal bezoekers van evenementen te verruimen met inachtneming van zaken zoals afstand bewaren en hygiënemaatregelen. Gezien ons protocol en actieplan die hier tot in detail aan voldoen, hebben wij goede hoop dat we binnenkort onze beurzen weer mogen openen op een veilige en verantwoorde wijze”, aldus Van Hooff.

Ook voor andere beurstitels van Easyfairs voorziet de beursorganisator digitale initiatieven, zoals voor het innovatie event Building Holland in samenwerking met haar contentpartner Cirkelstad. Vanwege het coronavirus is deze beurs verplaatst naar 27, 28 en 29 oktober 2020. De eerste online versie wordt gehouden op donderdag 25 juni en staat in het teken van circulariteit. Voor zowel Aqua Nederland Digitaal als Building Holland Digital is het deelnemen aan het online event als bezoeker kosteloos en is een extra service vanuit Easyfairs naar haar exposanten, partners en bezoekers toe. Vooraf registeren is wel noodzakelijk.

Scroll naar top