Bakkersvak en IJs-Vak introduceren ‘Ontmoet je helden’ voor studenten

Het programma voor studenten op de vakbeurzen Bakkersvak en IJs-Vak in Evenementenhal Gorinchem brengt hen dichterbij hun helden dan ooit. Zowel op maandag als dinsdag staan om 11.30 en 14.30 uur ‘Helden uit het vak’ klaar voor een Vragen(v)uur. “We streven ernaar om telkens een panel van 4 á 5 panelleden voor een groep studenten te zetten, zodat zij hen het hemd van hun lijf mogen vragen. Studenten kunnen problemen voorleggen waar ze tegenaan lopen, trucjes van de Meesters leren, unieke recepturen vragen en horen waarom hun ‘held’ voor deze branche heeft gekozen”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak en IJs-Vak.

Tijdens de aankomende editie van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart 2020 zijn studenten (en docenten) de gehele dag welkom op maandag 2 en dinsdag 3 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het studentenprogramma werkt de organisatie nauw samen met de sector, waaronder brancheverenigingen, het Gilde van Meesters, het Boulangerie Team, het Nederlands Patisserie Team, leveranciers en ondernemers. Visser: “Zo hebben we onder meer al toezegging van Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger en lid van het Boulangerie Team Mark Plaating, voormalig wedstrijdcoach Hans Som, ondernemer en marketingexpert Edwin Klaasen van DesemEnzo, ondernemer en top chocolatier Remy Rombouts van Coco & Sebas en er volgen nog meer namen. Tijdens het inschrijven kunnen docenten en studenten aangeven wanneer ze bij het Vragen(v)uur willen aanschuiven.”

Win Masterclass van Hidde de Brabander op jouw school

Verder daagt de beursorganisatie docenten en studenten uit om een leuke vlog te maken omtrent het thema van dit jaar: Durf te kiezen! De studenten weten van aanpakken én doorpakken, maar creativiteit is een minstens zo’n belangrijke eigenschap. “Daarom laten we de inhoud van de vlog volledig over aan de studenten. De inzendingen kunnen naar mij gestuurd worden: corine.visser@easyfairs.com, met als deadline vrijdag 6 maart 2020. En natuurlijk gaat de winnaar niet met lege handen naar huis. Niemand minder dan Meester Patissier Hidde de Brabander, werkzaam bij het IJscentrum, uitgever van diverse patisserieboeken en graag geziene gast bij 24Kitchen, komt een workshop verzorgen op de winnende school.”

Waarom doen we dit?

Visser: “Er is een enorm tekort aan personeel in alle lagen van deze branche. Het begint bij de aanwas vanuit de opleidingen, dus we moeten de jeugd zien te boeien en te binden. Gelukkig zitten de opleidingen goed vol, maar helaas vallen er gedurende de opleiding studenten af en gaan ze dus niet verder in deze sector. We verliezen onderweg het enthousiasme waarom ze in eerste instantie wel voor een opleiding in deze richting hebben gekozen. Samen, als branche, moeten we laten zien hoe gaaf het is om in deze sector te werken! Op Bakkersvak komen jaarlijks honderden studenten uit het hele land, vanuit allerlei opleidingen, hier samen, dus hoe leuk is het om in deze samenwerking hen in direct contact te brengen met hun ‘helden’.”

Jury: De Nagelkerkjes

Alle ingezonden vlogs worden beoordeeld door een vakkundige jury, namelijk De Nagelkerkjes. Deze familie is gekozen vanwege hun expertise als vloggers met kennis van de bakkerij. Daarnaast zijn ze bekend van het NPO tv-programma Een Huis Vol. Het tienkoppige gezin uit Oudenbosch runt in hun woonplaats een bakkerij en lunchroom. “Naast onze dagelijkse familievlog, hebben we sinds kort ook een bak kanaal op YouTube: bakflix. Hierin leggen we simpel uit hoe je bakkerijproducten thuis kan maken. Niet om ervoor te zorgen dat de mensen thuis gaan bakken en niet meer naar de bakker gaan, maar juist om te laten zien hoe mooi het vak is en hoeveel werk er zit in een product maken. We laten het ambacht zien. Verder bezoeken wij natuurlijk ook Bakkersvak en IJs-Vak”, zegt vader Jan.

Inschrijven voor een toegangsticket

Iedereen uit het onderwijs (student of docent) dient zichzelf individueel in te schrijven via www.bakkersvak.nl. Gebruik hiervoor registratiecode 197. De negende editie van Bakkersvak – en de eerste keer dat deze gelijktijdig plaatsvindt met IJs-Vak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl en www.bakkersvak.nl/ijs-vak.

Scroll naar top