Aftrap Nationaal Schoolontbijt 2019 tijdens Bakkersvak

De 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats in de week van 4 tot en met 8 november 2019. Bakkers en supermarkten kunnen hier een bijdrage aan leveren door één of meerdere scholen in de ontbijtweek kosteloos te voorzien van brood. Deelnemende bakkers (of supermarkten) worden hierdoor de lokale ambassadeurs van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt 2019 wordt dit jaar afgetrapt op Bakkersvak, waar deelnemende bakkers uit heel Nederland mogen aanschuiven aan een ontbijttafel. Zo beleven ze het Nationaal Schoolontbijt een keer zelf en worden de plannen voor 2019 besproken.

De opening van het Nationaal Schoolontbijt 2019 vindt plaats op maandag 11 maart tijdens Bakkersvak in Evenementenhal Gorinchem. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar in november maken zij van ontbijten een feestje in het hele land, één week lang. Afgelopen november vond de 16e editie plaats waarbij zo’n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen hebben ontbeten.

Bakkers beleven schoolontbijt van andere kant

Met de aftrap op Bakkersvak, de vakbeurs die jaarlijks bezocht wordt door duizenden bakkers, wil de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt bakkers (en supermarkten) enthousiasmeren om ook in 2019 een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief. “Bakkers kunnen zich op lokaal niveau in de kijker spelen door zich te verbinden aan het Nationaal Schoolontbijt én leveren meteen een bijdrage aan het promoten van de Nederlandse broodcultuur onder de toekomstige generatie. Bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt tijdens Bakkersvak staat de bakker een keer centraal, in plaats van de scholen en kinderen zelf.”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

Na het ontbijt kunnen de bakkers en andere belangstellenden direct de beursvloer van Bakkersvak op om de producten en diensten van ruim 175 leveranciers uit de bakkerij- en ijsbranche te ontdekken. Visser: “Voor ons als organisatie van Bakkersvak is het een mooie samenwerking, omdat we zo samen iets voor de branche kunnen betekenen, de deelnemende bakkers iets teruggeven én het belang van goed en gezond brood uitlichten. Iets waar wij als beurs natuurlijk volledig voor staan.”

De aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019 is op maandag 11 maart vanaf 9.00 uur. Het ontbijt duurt tot 10.00 uur. Aansluitend is Bakkersvak geopend tot 17.00 uur. Deelname aan de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt is gratis, bakkers (en supermarkten) kunnen zich hiervoor inschrijven tot 6 maart via http://nbc.m12.mailplus.nl/nct38361305/QfmqTdxbprNVLXC.

Bakkersvak 2019

Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl.

Bakkersvak
Bakkersvak 2019
Bakkersvak 2019
Scroll naar top