Auto Prof – AMT Live wordt per 2020 één nationale jaarlijkse vakbeurs

Beursorganisator Easyfairs maakte voorafgaand aan de tweede beursdag van Auto Prof – AMT Live in Gorinchem haar toekomstplannen bekend. Vanaf 2020 is er één jaarlijkse Auto Prof – AMT Live in Gorinchem, een nationale beurs voor de automotive professionals. Hierdoor komt de regionale editie in Hardenberg te vervallen. Ook introduceert Easyfairs in 2020 twee nieuwe thema’s op Auto Prof – AMT Live: elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen.

 “De autobranche is volop in ontwikkeling. De groei van het aantal elektrische en hybride auto’s op de weg en de afname van auto’s met brandstofmotor en vooral dieselmotoren is niet te missen. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in zo’n razend tempo op, dat iedereen binnen de automotive sector erdoor beïnvloed wordt”, zegt Floris Valk, Head of Automotive bij Easyfairs. “En daar kun je maar beter op voorbereid zijn, dat geldt ook voor ons als beursorganisator. Reden genoeg voor ons om opnieuw te kijken naar onze eigen portfolio. Sluit Auto Prof – AMT Live nog voldoende aan op de wensen van de automotive professional en zijn we voldoende toekomstgericht?”

Van regionaal naar landelijk

Naar aanleiding van onderzoeken en gesprekken met de automotive branche is besloten dat Auto Prof – AMT Live vanaf 2020 verder gaat als een nationaal jaarlijks vak- en kennisevent met als locatie Gorinchem. Valk: “We kiezen voor Gorinchem vanwege de centrale ligging en deze locatie ligt het dichtst in de buurt voor de meeste autogarages. Door de verandering van regionaal naar landelijk gaan we vanaf nu de beurs landelijk promoten en vakprofessionals uit heel Nederland uitnodigen in plaats van regionaal. Ook krijgt de beurs daarmee een sterke aantrekkingskracht voor exposanten en bezoekers.”

Kennissessies sterk gewaardeerd

Het toevoegen van AMT Live met als speerpunt kennissessies op actuele technische thema’s en ondernemen thema’s wordt erg gewaardeerd door de bezoekers. “AMT wil ondernemers en technici verder vooruit helpen in hun werk. Hoe los je lastige storingen op? Welke opleidingen wil ik mijn personeel aanbieden? Welke trends spelen er de komende jaren? Daar horen natuurlijk elektrische mobiliteit, maar ook 3D-printen wat van invloed is in het werkproces bij. Via ons vakblad, onze website en nieuwsbrief informeert AMT de automotive professional al volop. En middels Auto Prof – AMT Live doen we dit via livecontact met onze doelgroep”, zegt Esther Scholten, uitgever AMT.

Elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen

In 2020 worden twee nieuwe thema’s toegevoegd aan de beurs: elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen. Dit komt zowel op kennis- als productniveau terug op de beursvloer. Voor het onderdeel ‘elektrische auto’s’ ligt de focus op de voorziening van infrastructuur voor elektrische auto’s, werkplaatsvoorzieningen voor elektrische auto’s en training en veiligheid om te werken met elektrische auto’s. Op het gebied van 3D-geprinte auto-onderdelen richt de beurs zich op de huidige mogelijkheden, waaronder zeldzame auto-onderdelen en onderdelen voor oldtimers. Ook ontdekt de bezoeker hier de toekomst van 3D-printen in de werkplaats.

Auto Prof – AMT Live 2020

De eerste editie van Auto Prof – AMT Live als nationale vakbeurs is op 11, 12 en 13 februari 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Deze week is de 2019-editie van Auto Prof – AMT Live nog te bezoeken op woensdag 13 en donderdag 14 februari van 15.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.autoprof-amtlive.nl.


Auto Prof - AMT Live

Scroll naar top