HortiContact maakt kennisprogramma voor nieuw themagebied Soft Fruit Experience bekend

Het kennisprogramma van Soft Fruit Experience op HortiContact (19 t/m 21 februari 2019) is bekend. Het nieuwe themagebied op deze glastuinbouwbeurs is te vinden op de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Hier worden gedurende alle drie beursdagen doorlopend lezingen gegeven door Glastuinbouw Nederland, ABZ Seeds, Limgroup, Delphy, One Two, Wageningen University & Research, Flevo Berry, Polariks, Octinion, Vezalux, Plant Health Cure en ICE Agency.

Het themagebied Soft Fruit Experience maakt voor het eerst deel uit van HortiContact. Hier staan bedrijven die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas: van aardbei tot braam en van framboos tot bes. Daarnaast is er een kennistheater op deze bovenverdieping waar doorlopend lezingen worden gegeven speciaal voor de zachtfruit sector onder glas. Het volledige kennisprogramma van Soft Fruit Experience is nu rond en bestaat onder andere uit lezingen van Janny Trouw en Jos van Kester van Glastuinbouw Nederland over Fruitport West-Brabant, een update over Stichting Aardbei Onderzoek en over eenheid in glastuinbouw met betrekking tot belangenbehartiging vanuit Glastuinbouw Nederland.

Alle namen en onderwerpen bekend

Andere sprekers en onderwerpen zijn ABZ Seeds over de omschakeling naar aardbei Delizzimo en de nieuwe kansen voor een duurzame belichte teelt, Limgroup over ontwikkeling nieuwe rassen, Delphy over kleinfruit teelt nu en in de toekomst, One Two over ‘Weet wat er gebeurt in uw bedrijf’, Wageningen University & Research over het ontwerp van een duurzaam en concurrerend aardbeiteeltsysteem en over een nieuw licht op houtig kleinfruit, Polariks over Hyperspectral Imaging Technologie, Octinion over ‘The future is now: (r)evolution in the greenhouse’, Vezalux over LED-verlichting, ICE Agency over ‘blijft seizoenswerk haalbaar en betaalbaar in Nederland’, Plant Health Cure over nutriënten dichtheid en Flevo Berry over hoe we de Nederlandse aardbei consumptie kunnen verdubbelen.

Soft Fruit Experience richt zich op drie bezoekersdoelgroep: bestaande telers/kwekers van zachtfruit onder glas, telers/kwekers die willen switchen van andere teelten onder glas naar zachtfruit onder glas en telers/kwekers die zich bezighouden met de open teelt van zachtfruit en willen investeren in kassenbouw. Het volledige kennisprogramma van Soft Fruit Experience inclusief tijden en sprekers is te vinden op www.horticontact.nl.

HortiContact 2019

Al meer dan 15 jaar vormt HortiContact de Nederlandse trots van de glastuinbouw met gemiddeld ruim 500 exposanten en meer dan 14.500 bezoekers. Daarmee is HortiContact de grootste sectorbeurs voor de glastuinbouw in Nederland. Bezoekers van HortiContact komen vooral uit de sier-, groente- en fruitteelt (onder glas). De vakbeurs is op 19, 20 en 21 februari 2019 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.horticontact.nl.

HortiContact 2019
HortiContact
Scroll naar top