METAVAK 2019 schiet uit startblokken: grens van 100 exposanten gepasseerd

Nieuwe datum voor Nederlands grootste beurs in 2019 voor industriële productietechnieken valt in de smaak

Ruim een maand na de 2018-editie van METAVAK is de beursvloer voor 2019 al voor een groot gedeelte volgeboekt. Afgelopen week schreef de honderdste exposant zich in voor de vijftiende editie op 8, 9 en 10 oktober. In 2019 heeft METAVAK een primeur, want de vakbeurs voor industriële productietechnieken vindt dan voor het eerst begin oktober plaats.

“Dit is al meerdere jaren een wens van veel standhouders. We zijn blij dat METAVAK nu beter aansluit op de planning van leveranciers van industriële productietechnieken voor plaatbewerking. Dit wordt direct bevestigd door het aantal inschrijvingen op het segment Plaatbewerking dat we nu al hebben voor 2019”, zegt Daniëlle Wild namens de METAVAK-organisatie.

Nieuwe plattegrondindeling

De vakbeurs introduceert in 2019 verschillende segmenten. Voorgaande jaren stonden alle exposanten nog kriskras door elkaar, maar dat verandert aankomende editie. Met de nieuwe plattegrondindeling worden exposanten ingedeeld op productietechniek middels zes zones: automatisering, verspanen, plaatbewerking, reiniging/oppervlakte, 3D-printen en verbinden. “Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van bezoekers om efficiënter de beurs te bezoeken”, aldus Wild.

METAVAK groeit de laatste jaren flink. In de afgelopen vijf jaar is het aantal exposanten met maar liefst 48 procent gegroeid. Mede door deze groei en de nieuwe datum neemt de aantrekkingskracht voor een bezoek aan METAVAK behoorlijk toe. Van oudsher wordt het vakevent bezocht door zowel eindbeslissers als eindgebruikers uit de metaalindustrie. Het percentage beslissingsbevoegden neem steeds verder toe, met in 2018 een toppunt waarbij bijna 70 procent van de bezoekers eind- of mede-beslisser was. Wild: “Met het beursconcept hopen we de stabiele groei vast te houden en METAVAK te laten uitgroeien naar een vakevent waarbij de metaalbranche jaarlijks samenkomt en de laatste ontwikkelingen deelt en ontdekt.”

Grotere stands in 2019

In 2019 is METAVAK de grootste vakbeurs op het gebied van industriële productietechnieken in Nederland. “Wat opvalt is dat exposanten steeds vaker een grotere stand boeken. Een veelgenoemde reden is een (grotere) machine die ze gaan presenteren. Dat juichen wij alleen maar toe, want dat komt het aanbod en beleving op de beursvloer ten goede”, aldus Wild.

De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl.

METAVAK
METAVAK

Scroll naar top