Beauty Days Gorinchem 2019 focust op kennis en inspiratie

De eerste editie van Beauty Days Gorinchem op 19, 20 en 21 januari 2019 krijgt extra pleinen en theaters. Zo kunnen er meer lezingen, demonstraties en wedstrijden aangeboden worden. Beauty Days is de opvolger van Vakbeurs Uiterlijke Verzorging. Met het vernieuwde concept biedt organisator Easyfairs een platform aan beautyprofessionals waar ze én scherp inkopen kunnen doen bij gerenommeerde fabrikanten, groothandels en leveranciers, maar ook uitgebreid kennis en inspiratie kunnen opdoen. Nieuw op Beauty Days zijn onder andere de Make-up area, de ‘Studeerkamer’ en de ‘Huiskamer’.

“Eerder dit jaar maakten we het nieuwe concept bekend. We hebben toen een aantal beloftes gemaakt. Die maken we nu waar. We breiden zoals beloofd het concept uit met meer lezingen, demonstraties, workshops en wedstrijden gebaseerd op onderwerpen die bezoekers zelf hebben aangegeven. Alle programma onderdelen zijn praktisch ingericht. De opgedane kennis kan zo direct worden toegepast in de eigen salon of praktijk. Daarnaast blijven we ons focussen op de vijf beautybranches: schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, masseurs en visagisten uit heel Nederland”, legt Corine Visser, Event Manager Beauty Days uit.

Nieuw: de ‘Studeerkamer’
In de ‘Studeerkamer’ vinden dagelijks interessante lezingen plaats waarbij de focus ligt op het verbreden van vakkennis. Zo vertelt Ilona van Schaijik-Weites (Eet en Leef Schiedam) over ontstekingsgevoeligheid en wondgenezing van de huid om de klant beter te bedienen. Daarnaast deelt zij informatie over het belang van Vitamine D en wat de effecten hiervan op de huid zijn. Kathleen Kay (Kathleen Kay Cosmetics) legt uit over de positieve werking van levende klei. International trainer Ahmet Turkkani vertelt beautyprofessionals de do’s and dont’s bij huidproblemen.

Tom Sebastian geeft masterclass in de ‘Huiskamer’
Verder geven onder andere Wolfgang Peppmeier en Tom Sebastian in de ‘Huiskamer’ lezingen. Wolfgang Peppmeier gaat in op het makkelijker, prettiger en gelukkiger leven door meer jezelf te zijn én het anders denken en werken. Tom Sebastian geeft tools aan professionals om hun beautyonderneming te laten groeien. Je ontdekt hoe jij met je huidige omzet meer overhoudt en je jouw omzet kan laten groeien zonder dat de kosten meer groeien. In de ‘Huiskamer’ wordt op een laagdrempelige manier ingegaan op ondernemerschap en persoonlijke ontwikkelingen in de breedste zin van het woord.

Make-up area en Competition Nail It
Een nieuw onderdeel op Beauty Days is de ‘Make-up area’. Hier vinden wedstrijden, battles en workshops plaats. Op zaterdag vindt de ‘Make-up Battle’ plaats en op zondag de visagie wedstrijd ‘Benelux Make-up Talent’. Daarnaast worden op zondag en maandag workshops gegeven over onder andere Contour & Highlight en ‘Be Rock’ eye make-up.

Ook op het gebied van nagelstyling zijn er wedstrijden. Op een groot podium kunnen bezoekers live meekijken met ‘Competition Nail It’ waar vele nationale en internationale nagelstylisten strijden om het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd is welbekend, maar vindt voor het eerst plaats tijdens Beauty Days Gorinchem.  

Beauty Plein
Op het Beauty Plein worden technieken gedemonstreerd over beautybehandelingen en visagie technieken. Vakgebieden als wenkbrauwstyling, natuurlijke huidverzorging, wimperstyling en huidverbetering komen aan bod. Zowel voor de visagisten als de schoonheidsspecialisten is het Beauty Plein interessant.

Openingstijden Beauty Days Gorinchem 2019
De eerste editie van Beauty Days Gorinchem is op 19, 20 en 21 januari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. De beurs is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is vanaf 16 jaar. Beautyprofessionals kunnen hun tickets aanvragen via www.beauty-days.nl.

Beauty Days Logo
Beauty Days programma

Scroll naar top