RMV Gorinchem 2018 bezocht door ruim 18.700 bezoekers

De dertiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem is op 27, 28 en 29 november bezocht door 18.751 bezoekers. Met name de woensdag kon met bijna 7.400 bezoekers op veel belangstelling rekenen. De beursvloer van RMV Gorinchem was volledig volgeboekt met bijna 400 exposanten. “Zowel exposanten als bezoekers waren enthousiast en tevreden. Dat bleek ook wel uit het feit dat de meeste standhouders al een plek hebben gereserveerd voor 2019”, zegt Lucas van’t Hof. Hij is onlangs gestart bij beursorganisator Easyfairs als Head of Agriculture.

Naast een volgeboekte beursvloer met honderden exposanten en duizenden bezoekers per dag waren er ook congressen en symposia bij te wonen. Met name het congres Precisiebemesting kon met 200 aanwezigen op veel belangstelling rekenen. Eén van de sprekers was Aldrik Gierveld, directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid (ELVV). Tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Verder kwamen aan het woord: Erwin Wunnekink (vicevoorzitter Bestuur Zuivelcooperatie FrieslandCampina) over melk met meerwaarde en Marc Calon (voorzitter LTO Nederland) over het belang voor alle sectoren. Ook Michiel Klompenhouwer (Hoofd F&A Sectormanagement & Innovatie Rabobank) sprak over investeren in de bodem. Daarnaast kwam Martin Scholten (Algemeen Directeur WUR Animal Sciences) aan het woord over circulaire landbouw in de praktijk.

Aanstelling Lucas van’t Hof
Voor Lucas Van’t Hof was het zijn tweede RMV-beurs als nieuwe leidinggevende van het agrarisch team van beursorganisator Easyfairs. “Na RMV Hardenberg was ik al razend enthousiast en daar heeft RMV Gorinchem nog een schepje bovenop gedaan. De agrarische sector is volop in ontwikkeling en staat aan de vooravond van grote, belangrijke uitdagingen. Ik vind dat wij daar als beursorganisatie ook een belangrijke rol in spelen. De beurs is voor velen één van de belangrijkste contactmomenten in het jaar. Voor de toekomst willen we ons daarom nog meer richten op kennisoverdracht en innovaties. De 2018-edities zorgen in ieder geval voor veel vertrouwen voor 2019. We gaan ons concept verder ontwikkelen zodat er een beurs staat die nog beter aansluit op de behoeften van de bezoekers en exposanten”, aldus Van’t Hof.

RMV in 2019
In 2019 vinden de RMV-beurzen opnieuw plaats in zowel Gorinchem als Hardenberg. De editie in Hardenberg is op 29, 30 en 31 oktober 2019. In Gorinchem is RMV te bezoeken op 26, 27 en 28 november 2019. RMV is het grootste agrarisch kennis- en contactplatform in Nederland voor de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche. Voor meer informatie: www.rmv-hardenberg.nl of www.rmv-gorinchem.nl.
Scroll naar top