Meer bezoekers en exposanten voor S.G.A. Vakdagen en Verticaaldagen Benelux 2018

Schilder, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen en Verticaaldagen Benelux vonden plaats op 6, 7 en 8 november 2018. In totaal bezochten 7.454 vakprofessionals S.G.A. Vakdagen, waarvan 8% aangaf ook Verticaaldagen Benelux te hebben bezocht. Het was de eerste keer dat S.G.A. Vakdagen werd gecombineerd met Verticaaldagen Benelux. “Deze nieuwe combinatie is positief ervaren door zowel de exposant als de bezoeker. Dit bleek onder meer uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd met bezoekers en exposanten tijdens de vakbeurs”, zegt Jan Wicher Vellinga namens de organisatie.  

 Het deelnemersveld op S.G.A. Vakdagen en Verticaaldagen Benelux is dit jaar vergroot van 180 naar 190 exposanten. Er waren meerdere activiteiten te beleven op de beursvloer: van inspirerende demonstraties tot het ontdekken van nieuwe producten en ontwikkelingen in de sector. Het enthousiasme weerklonk ook bij de exposanten, want aan het eind van de beurs heeft meer dan een derde van alle exposanten zich al ingeschreven voor de 2019-editie.

Vellinga: “We hebben veel enthousiaste reacties mogen ontvangen, daar zijn we erg blij mee. Daarnaast gaven exposanten aan te zijn voorzien in hun behoefte. Als voorbeeld is de wens en vraag naar meer vakpersoneel. Tijdens de beurs raakten veel exposanten in contact met jong volwassenen en scholieren die op zoek waren naar een (nieuwe) functie in de branche. Bovendien vormt deze doelgroep de toekomst van de branche en zijn daarom broodnodig.”

Net als vorig jaar konden exposanten deelnemen aan de Innovatie Route en maakten ze kans op de Innovatie Award. De innovaties zijn door zowel het publiek als door een vakjury beoordeeld. De vakjury werd gevormd door Jan Maurits Schouten van Schildersvakkrant en Wouter Mooij van Eisma Schildersblad. Dit jaar won Copperant met haar product Copperant Altra Spackspray. De vakjury beoordeelde het product als zeer innovatief, duurzaam en toepasbaar. Op de tweede plek eindigde de lichtgewicht zelfrijdende kniktelescoophoogwerker op aanhangwagen van Hoogwerkt.nl.

In 2019 keert S.G.A. Vakdagen terug in Evenementenhal Gorinchem op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 november. Voor meer informatie: www.sga-gorinchem.nl.


Scroll naar top