Aldrik Gierveld spreekt op congres Precisiebemesting tijdens RMV Gorinchem

Aldrik Gierveld is één van de sprekers op het congres Precisiebemesting tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem. Gierveld is directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid (ELVV), tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het congres Precisiebemesting op woensdag 28 november 2018 staat onder andere in het teken van de nieuwe bodemstrategie van minister Carola Schouten. Gierveld is de rechterhand van landbouwminister Schouten en zal namens haar nadere toelichting geven op Bodemstrategie 2030.

Het congres Precisiebemesting focust zich op ‘bodem en bemesting in de toekomst: preciezer, duurzamer en efficiënter’. De bodemstrategie van minister Schouten sluit hier naadloos op aan. Eerder dit jaar stuurde de minister een brief aan de Tweede Kamer over Bodemstrategie 2030. De toekomstige eis tot grondgebondenheid in de melkveehouderij zal veel aandacht van de melkveehouder vragen aan zijn bodem. Aldrik Gierveld spreekt namens de minister over de inhoud van deze bodemstrategie en wat de gevolgen zijn voor de agrarische sector.

“De brief van minister Schouten aan de Tweede Kamer heeft voor opschudding gezorgd in de sector. Het is voor velen nog niet bekend wat exact de gevolgen zijn. Daarom zijn we erg blij dat Aldrik Gierveld namens de minister komt spreken op het congres. Hij zal de bodemstrategie preciezer toelichten en hierdoor krijgen de belangstellenden (o.a. melkveehouders, adviseurs, onderzoekers en beleidsmakers) antwoord op prangende vraagstukken die hen nu bezighouden”, legt Natascha Halbertsma namens organisator Easyfairs uit.

Totaaloverzicht sprekers en onderwerpen
In totaal nemen vijf sprekers het podium tijdens het congres Precisiebemesting. Naast Aldrik Gierveld komen spreken: Erwin Wunnekink (vicevoorzitter Bestuur Zuivelcoöperatie FrieslandCampina) over melk met meerwaarde, Marc Calon (voorzitter LTO Nederland) over het belang voor alle sectoren, Michiel Klompenhouwer (Hoofd F&A Sectormanagement & Innovatie Rabobank) over investeren in de bodem en Martin Scholten (Algemeen Directeur WUR Animal Sciences) over circulaire landbouw in de praktijk.

Nieuwste machines, meststoffen en adviessystemen
Het congres eindigt met 5-minuten pitches van diverse exposanten van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, waarbij de nieuwste machines, meststoffen en adviessystemen worden getoond en besproken. Het congres Precisiebemesting is op woensdag 28 november 2018 van 10.00 tot 13.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Belangstellenden voor het congres Precisiebemesting dienen zich vooraf aan te melden via www.evenementenhal.nl/precisiebemesting. Er is een maximum aantal zitplaatsen, voortijdig aanmelden wordt aangeraden.

RMV Gorinchem 2018
Aansluitend kunnen deelnemers van het congres een bezoek brengen aan Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, dat eveneens plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem. Dit agrarisch kennis- en contactplatform voor de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche is op 27, 28 en 29 november van 13.00 tot 22.00 uur te bezoeken. Voor meer informatie: www.rmv-gorinchem.nl.

Scroll naar top